Bygga nytt

Nytt hem – nya möjligheter

Med en ny bostad har du ännu fler valmöjligheter än om du bara renoverar eller målar och tapetserar om. Elmaterialet och de tekniska lösningar du väljer kan ge dig ett mer praktiskt och framtidssäkrat hem som fyller alla dina behov. Men vet du vilka möjligheter som står dig till buds?

Aldrig mer synliga sladdar

Bygger du nytt hus kan du säga farväl till sladdar längs golvlisterna. ELKO har infällt material för dold installation vilket ser estetiskt mer tilltalande ut. Vägguttag och strömbrytare fälls in i väggarna så att de smälter in naturligt i inredningen. Skillnaden är stor – ett infällt ELKO vägguttag sticker endast ut 11 millimeter, medan ett utanpåliggande i normalfallet kan sticka ut upp till 41mm.

Vad är möjligt och mest ändamålsenligt

Elektrikern kan ge dig råd om vad som är möjligt och mest ändamålsenligt i just din bostad. Det öppnar upp för fler smarta lösningar i hemmet, till exempel trådlös ljusstyrning. Ägna därför mycket tid åt planeringen. Bestäm antal strömbrytare, vägguttag och downlights för väggar och tak. Har du kommit ihåg att du kanske vill ha möjlighet till el-anslutning på balkongen ? Och kanske du borde satsa på ett eluttag med timer i köket? Valen är många. Som tur är kan alltid din elektriker hjälpa dig att hitta den bästa lösningen för dina behov.

Säg farväl till förgreningsdosor och skarvsladdar

Ett hem med förgreningsdosor och skarvsladdar är inte bara opraktiskt, det är även brandfarligt och ser trist ut. När du bygger nytt har du chansen att slippa dessa för gott!

Hur många eluttag behöver du?

Behovet av väggutag i ett hem brukar inte minska med åren, tvärtom så tenderar den till att öka. Därför är det smart att tänka långsiktigt, kanske behöver du fler uttag bakom tv:n än du tror? Det är enklare – och smartare – att installera större antal direkt.

Tänk design och helhet!

När eluttagen växer i omfång, är det dock extra viktigt att de ser bra ut. Vi ger dig möjligheten att skräddarsy ditt val av vägguttag, strömbrytare mm så att de passar in just i ditt hem – oavsett stil.

ELKOs strömställarserier med ramar i olika utföranden, är en bra bas att utgå ifrån när maninreder sitt hem eller andra miljöer. Det finns ramar i olika färger av plast, men det finns också ett brett sortiment av ramar i naturmaterial som stål, glas och sten. Tänk på att skapa en enhetlighet i din bostad – det ger ett snyggare och mer genomtänkt intryck!

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå