Kök

Hemmets samlingspunkt

Köket är bostadens viktigaste rum. Det är här vi lagar mat, äter middag, gör läxor med barnen eller jobbar. Därför är det extra viktigt att du tidigt tar höjd för belysningen när du ska renovera eller ge köket ett ansiktslyft.

Var börjar du?

Allt beror på hur mycket du ska göra. Om du ska öppna upp tak, väggar och golv har du flera möjligheter när det gäller val över hur du exempelvis vill styra din belysning och kanske skall du passa på att montera in en infälld musikanläggning? Fundra igenom om du vill att strömbrytare, dimmer och vägguttag skall ”smälta in sobert” eller ”sticka ut lite kaxigt”, färgvalen är många, likaså designvalen. Vi guidar dig igenom valmöjligheterna.

Effektiv energibesparing

Genom att satsa på energieffektiv ljusstyrning kan du uppnå en besparing på upp till 25 procent om året.

Öka komforten och spar energi samtidigt genom följande åtgärder:

Byt ut strömbrytare mot dimrar.

Se till att du har tillräckligt med vägguttag för dina olika önskemål, ELKO har flera olika typer av vägguttag, du kan själv välja hur många uttag du vill ha. Är köksbänken en plats där du ofta lägger ifrån dig mobilen, då kanske du skall kombinera dessa med ett par USB-uttag för prakisk uppladdning i din närhet. En timer är också ett bra alternativ, dessa bryter strömmen automatiskt efter en viss tid.

Vilken belysning väljer du?

Allt styrs med utgångpunkt från vilken belysning du önskar. Över matbordet är det till exempel viktigt att lampan har god avskärmning på undersidan, så att dess ljus inte bländar dig och dina gäster när ni slår er ner runt bordet. Lampan bör normalt hänga 50–60 centimeter över bordet och ska bara lysa upp bordsskivan.

Kom ihåg – ljuset ska vara under ögonhöjd för bästa effekt!

Bättre nätanslutning med hemmanätverk

Datorn används ofta i köket, oavsett om det är för läxor eller för att leta efter recept. Undvik att nätet blir långsamt med hjälp av ELKO Hemmanätverk. Ska du bygga nytt kök rekommenderar vi att ELKO Hemmanätverk kommer in tidigt under planeringsstadiet. Då är det enklare att ta hänsyn till kabelinstallation och önskat antal datauttag.

Tänk design och helhet!

ELKOs strömställarserier med ramar i olika utföranden, är en bra bas att utgå ifrån när man inreder sitt hem eller andra miljöer. Det finns ramar i olika färger av plast, men det finns också ett brett sortiment av ramar i naturmaterial som stål, glas och sten. Tänk på att skapa en enhetlighet i din bostad – det ger ett snyggare och mer genomtänkt intryck!

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå