Vardagsrum

Bygga nytt eller renovera

När du ska bygga nytt eller renovera är det viktigt att du planerar och tänker igenom ditt val och placering av strömbrytare, vägguttag och belysning i vardagsrummet. Genom att kontakta en elektriker får du inte bara råd om praktisk användning, du får även råd om användning av designartiklar i olika färger och material.

Inbjudande belysning

Det perfekt komponerade vardagsrummet ska fylla många syften. I vardagsrummet ska du kunna koppla av, se på tv, läsa böcker och umgås med familj och vänner. Det ställer extra höga krav på elmaterialet. Din elektriker hjälper dig att byta ut befintliga strömbrytare mot dimrar. Samla strömbrytarna till alla lampor du har i vardagsrummet i en och samma ram där du kan styra belysningen i olika zoner samt sätta på och stänga av alla lampor samtidigt. Det ger en både enklare och elegantare helhetslösning för belysningen i vardagsrummet.

Kom ihåg vägguttagen

I många svenska hem hittar du inte mer än ett dubbelt vägguttag bakom tv:n. De flesta har dock mer än bara en tv att ansluta och då leder bristen på vägguttag till att man tar till förlängningssladdar och förgreningsdosor. Det ser inte bara trist ut, det kan även utgöra en brandrisk. En god tumregel är att apparater som drar mer än 1000 W inte ska anslutas via en förlängningssladd eller förgreningsdosa. Välj hellre en lösning som ser bra ut och ger dig ett tryggt hem.

ELKO har ett stort urval av multivägguttag som enkelt kan ersätta de dubbla uttagen du har sedan tidigare. Vid placering av vägguttag i samband med tv och stereo ska du hur som helst planera för minst sex väggutag, då följer du dessutom rekomendationerna som finns i elbranschen. Prata med elektrikern som enkelt kan montera detta åt dig.

USB-laddare i kombination med vägguttag

Skapa en egen laddningsstation. Ett dubbelt USB-uttag kombinerat med ett vanlig vägguttag är praktiskt för laddning av mobiler och annan elektronisk utrustning. Detta uttag kan du få installerat utanpåliggande eller infälld.

Dela upp rummet

Har du ett stort vardagsrum vill du förmodligen använda flera ljuskällor. Visste du att alla dessa kan kopplas till en brytare? Då kan du stänga av all belysning samtidigt – extra praktiskt när du har bråttom iväg på morgonen. En flexibel och smart lösning kan vara ett trådlöst ljusstyrningssystem. Då kan du placera strömbrytarna där du vill ha dem. Den trådlösa styrenheten kan styra två olika ljuszoner, dimrar ljusstyrkan och aktiverar eller avaktiverar förinställda ljusscenarier. I korthet betyder detta att du då enkelt kan dela upp rummet i separata områden med hjälp av belysning, så att du automatiskt får rätt ljusförhållanden i tv-området och i läshörnan.

Tänk design och helhet!

ELKOs strömställarserier med ramar i olika utföranden, är en bra bas att utgå ifrån när man inreder sitt hem eller andra miljöer. Det finns ramar i olika färger av plast, men det finns också ett brett sortiment av ramar i naturmaterial som stål, glas och sten. Tänk på att skapa en enhetlighet i din bostad – det ger ett snyggare och mer genomtänkt intryck!

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå